Kako se koristi Barcode skener u Excel za ulaz podataka

2024-01-26 16:31

Skenirač barkoda je ključni alat za identifikaciju i čitanje barkoda, obično integrisan sa različitim barkodskim sistemima u logistiki, malopravnoj, zdravstvenoj zaštiti i više. Njena funkcionalnost je značajno proširena kada se koristi Excel. Dakle, kakve su aplikacije skenera barkoda sa Excelom, i važnije, kako koristiti skener barkoda u Excelu za efikasno ulazak podataka?

koristeći skener barkoda.png

Aplikacije za korištenje Barcode Scanner sa Excel

1. Upravljanje malih poslovnih ulaganja

Pronaći ograničenje budžeta ili traženje jednostavnosti, malih poduzeća, trgovinskih trgovina, ili početka bi moglo da izabere sistem upravljanja izuzetnim inventorima. Koristeći skener barkoda sa Excelom, mogu brzo ubaciti identifikacije proizvoda i barkode u Excel listove za osnovnu praćenje inventara, preuzimanje, reorderiranje i analizu podataka o prodaji, čineći to efikasnom skeneru barkoda Excel inventarnim alatom.

2. Praćenje slučajeva

Za manje događaje ili seminare, organizatori mogu iskoristiti skenirače barkoda za ruke kako bi skenirali QR kodove na kartama ili značke identifikacije u Excel računale. Ova metoda brzo uhvati imena sudionika, vremena ulaska, itd., čineći Excel posteljinu efikasnim alatom za praćenje prisustva i analizu nakon događaja.

3. Praćenje sredstava kancelarije

Departacije unutar ureda ili većih organizacija mogu koristiti Excel za praćenje uredne opreme ili IT imovine. Sa skenerom Bluetooth a i smartphone, lako je skenirati barkode na znakovima imovine Excelu. Ovako olakšava praćenje statusa imovine u realnom vremenu, raspored održavanja i detaljne revizije.

4. Skupljanje istraživačkih podataka

U istraživačkim okruženjima, skeneri barkoda i Excel zajedno rade kako bi pojednostavili ulaz podataka, pomagali analiziranju, pratili napredak eksperimenta i održavanje podataka.

Kako skenirati podatke u Excelu?

Nakon što je shvatio široke aplikacije integracije skenera barkoda sa Excelom, kako je jedan efektivno skenirao barkode u Excel ïj?

1. Izaberite desni skener barkoda

Izaberite skener barkoda kompatibilni sa Excel koji odgovara vašim potrebama.

Skenirač barkoda N130.png

Za kompjuterske veze, skener USB interfejsa poput skener barkoda N130 je idealno. Ovaj skener Excel barkoda podržava i 1D i 2D barkode, nudi visok skeniranje preciznosti i brz odgovor, čak i za oštećene ili nejasne barkode.

Skeniraè barkoda za ruke N130 kompatibilno sa mnogim sistemima.png

N130 je plug-and-play, sa jakom kompatibilnošću u raznim operativnim sistemima. Osim toga, dolazi sa bazom, prikladno se staviti kada se ne koristi.

N130BT wireless barcode skener podržava prenos do 10m.png

Za mobilnu upotrebu ili vezu sa pametnim ili iPadom, skener N130BT wireless barcode je nadređen izbor. Ovaj skener 2D barkoda slavi velike baterije i prošireno vreme pripravnosti. I podržava prijenos dugog dometa do 10 m, povećavajući fleksibilnost. Kontaktirajte nas za još skenera barkoda koji rade sa iznimnim.

2. Pripremite Excel Sheet

Napravi novu listu ili otvori postojeæu u Excelu. Onda, odredite jednu ili više kolona posebno za ulazak podataka iz skeniranja barkoda u Excel, osiguravajući organizirano čuvanje ploča.

Dodaj kolumne za druge informacije kao što su "Skeniranje vremena", "Ime proizvoda", "Quantitet", itd. Koristi Excel formule kao što je Vlookup za automatsko napunjenje podataka ili računanje.

3. Postavite skener Barcode

Uzmite USB barcode skener kao primjer: povežite ga sa kompjuterom koristeći kabel podataka. Kada počnete skenirati barkode, možete primijetiti da svi skenirani podaci početno skupljaju u jednoj ćeliji Excel bez automatske kretanja na sledeću liniju.

U ovom slučaju, morate prilagoditi postavke skenera Excel barcode. Budući da se metod konfiguracije može promijeniti za različite modele skenera, molim vas referirate na ručnik korisnika vašeg specijalnog skenera barkoda za detaljne upute.

Kada skener Excel barkoda ispravno nastavi, i kursor se automatski kreće u sljedeću ćeliju nakon svakog skeniranja, možete započeti formalni proces ulaska podataka u Excel.

4. Skeniranje Barcodesa u Excel

Počnite skenirati barkode, ponavljajući proces za svaki potrebni ulaz.

5. Formatiranje podataka

Nakon skeniranja, poboljšajte čitljivost podataka i estetiku prilagođavajući fonte, dodajući granice ili primjenjivajući uvjetne formatiranje.

Koristenje skenera barkoda u Excelu veoma povećava učinkovitost ulaska podataka, uštedavanje vremena i troškova za poduzeće. Nakon ovih koraka, možete bez snage integrirati skeniranje barkoda sa Excelom, povećanje efikasnosti u upravljanju inventarijama, praćenju imovine i upravljanje znakovima za sastanke i događaje.


CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.