HPRT Automatic MRP Printing Machines: pakiranje kodiranja sa naprednom termalnom tehnologijom prijenosa

2023-12-06 16:03

U pakiranju proizvoda, široko se primjenjuju kodiranje strojeva, nude versatibilnost kodiranju raznih važnih informacija, od datuma isteka do brojeva serije. MRP je takođe među ovim, posebno na tržištima poput Indije, gde nije samo obično, već zakonski mandat. U ovom kontekstu, HPRT-ovi termalni prenosi se pojavljuju kao izvrsne automatske štampačke mašine za MRP, poznate za njihovu preciznost i efikasnost.

Ovaj članak će pokazati zašto HPRT stoji kao preferirani izbor za vaše potrebe za štampu MRP, istraživanje njihovih jedinstvenih karakteristika i koristi koje su razdvojile te mašine u svijetu automatskog štampa MRP-a.

Šta je MRP?

MRP ili maksimalna cena za Retail je kritična komponenta u malopravnom sektoru. To predstavlja najvišu cenu na kojoj se proizvod može prodati na tržištu. U Indiji, Bangladešu i ostalim zemljama, MRP je legalno obavezan da zaštiti potrošače od precene.

U Indiji, MRP mora biti predstavljen na svim pakiranim robama. Ova praksa je ključna u raznim industrijama, uključujući hranu i piće, farmaceutske proizvode i elektroniku potrošača, jer je tačno štampanje MRP ključno za regulatorno ispunjavanje i održavanje povjerenja potrošača.

MRP se često štampa zajedno sa drugim kritičnim informacijama kao broj serije, datum proizvodnje i datum isteka. Ova sveobuhvatna etiketa pruža potroša čima ključne detalje proizvoda na pogledu, povećavajući osjećaj povjerenja i pouzdanosti u brandu.

Kada da koristite termalne prijenosne MRP mašine?

Uglavnom, mašine za štampu MRP mogu biti kategorizirane na tri tipa na temelju njihovih tehnologija štampanja: štampači MRP-a štampanja, štampači za termalne transfere MRP-a i laserski štampači MRP-a.

Kada se radi o štampi MRP za fleksibilno pakiranje, termalni prijenosnici su vidjeli široku aplikaciju. Termalni prijenos MRP štampači koriste zagrijanu vrpcu kako bi prebacili tintu na materijal pakiranja, stvarajući oštre, izdržljive otiske. Ova metoda je idealna za različite substrate, uključujući fleksibilne filmove, pakiranje folije, vrećice, vrećice, Tyvek i etikete. Njihove koristi uključuju:

1.Visoka kvalitetna štampa: termalno prenošenje odgovarajući odnosi niz sadržaja, od datuma realnog vremena do barkoda, QR kodova i intrikatnih obrazaca, dostavljanje krisp, čisti otisci koji su ključni za legibilne MRP informacije.

versatilni otisci TTO štampača.png

2.Povećana izdržljivost: otisci TTO-a su prokrijumčareni i dugotrajni, vitalni za proizvode koji zahtevaju produžen život police. Ova trajanost je posebno važna u industriji poput hrane i farmaceutskih proizvoda. Ovi otisci garantuju praćenost i sigurnost proizvoda.

3.Fleksibilnost: Mogućnost štampanja na različitim materijalima uključujući zajedničke plastične filmove i etikete, otisak termalne transfere je idealno za niz potreba pakiranja.

4.Efektivitet koštanja: Termalne prijenosne mašine MRP-a imaju manje dijelova pokretanja i zahtevaju manje održavanja, što rezultira manjim operativnim troškovima tijekom vremena. I koriste rebone, koje se manje često trebaju menjati i više su ekonomske od onih koji se koriste u štampačima matičnih štampa. Smanjeno korištenje tinte i minimalno održavanje čini ga koštanjem efikasnim rješenjem.

HPRT Automatic MRP Printing Machines

HPRT-ova automatska mašina za štampu MRP koristi tehnologiju termalnog prenošenja preko štampanja, slavljajući se različitim rasponom modela i specifikacija, s a maksimalnom širinom otisaka od 53mm.

Oni nude i neprestano i neprestano modele, zajedno sa različitim grupom zalihe TTO u različitim veličinama i bojama. Osim toga, oni dolaze opremljeni izborom narukvica kako bi odgovarali različitim zahtevima. HPRT TTO štampači su široko primjenjivi u industriji poput hrane, pića, farmaceutskih preparata i dnevnih hemikalija za meko pakiranje i kodiranje etiketa.

1.FC53/32 serija MRP štampanja mašina

HPRT FC53-32 serija MRP štampanja mašina.png

Za visoke brzine proizvodnje linije u hrani, mlijeku i drugim industrijama, HPRT-ovi otisci serije FC53/32 TTO-a se istaknu.

Sa rezolucijom 300dpi štampa, podržavaju precizno štampanje teksta, proizvodnje datuma, grafike, brojeve serije, šifre, kodove QR, šifre DM i druge varijantne sadržaje. Oni takođe podržavaju višejezičke i različite simbole, olakšavajući štampu detalja MRP-a.

Ovi štampači TTO mogu doći do maksimalne brzine od 600mm/s, s prilagodljivim brzinama štampanja kako bi ispunili različite brzine proizvodnje linije i potrebe pakiranja. Izbavljeni visokokvalitetnim ekranima i dodirnim ekranima, korisnici mogu prilagoditi sadržaj i editirati detalje kodiranja fleksibilno koristeći softver za dizajner formata HPRT-a. Osim toga, ove mašine za kodiranje serije MRP-a uključuju režim štednje ribona, dodatne smanjenje troškova.

2.DC24A-E serija MRP štampanja mašina

HPRT DC24A-E serija MRP štampačka mašina u zamjenu tradicionalnog brojskog tipa serija za kodiranje serije.png

Ova serija proizvoda služi kao unapređena alternativa tradicionalnoj kompaniji za kodiranje serije. U seriji DC24A-E strojevi za kodiranje serije lako se bave štampanjem datuma proizvodnje, datumi isteka, brojevi serije, serijskih brojeva i tačnih do drugog vremena. Oni takođe podržavaju štampu barkoda, QR kodova i kodova za praćenje proizvoda.

HPRT DC24A-E serija MRP štampanja mašina ima brzu brzinu štampanja.png

S područjem štampanja od 24mm x 15mm, ovi štampači TTO podržavaju različite likove na višestrukom jeziku, uključujući Hindi, Bengali, Telugu i druge Indijske jezike. Oni su odgovarajući besnaporno štampanju neophodnih detalja MRP-a poput tržne cene u Indijskoj Rupi ( ₹), Broj serije, količina pakiranja i više, osiguravajući glatko i efikasno etiketiranje.

HPRT DC24A-E serija MRP štampaè imaju visoke kvalitetne otiske.png

Idealno za vertikalne pakiranje mašine i mašine za etiketiranje, ove automatske mašine za štampanje MRP eliminišu opterećeni proces manuelno mijenjanja znakova bakra. Oni ne zahtevaju pregrejanje i mogu se direktno instalirati na postojećim koridorskim narukvicama. Inovativno, oni mogu biti kontrolisani putem telefona. Kada se koristi sa specijalizovanim ribolovima HPRT-a, ove mašine za štampu serije nude veću efikasnost i su ekonomičnije.

HPRT je pouzdan proizvođa č TTO štampanja i njegov raspon MRP kodiranja mašin a je testament za inovaciju u tehnologiji termalnog prenošenja preko štampanja. Ove mašine nisu samo alati, već rješenja prilagođena za ispunjavanje različitih potreba različitih industrija.

Integrujući visoke kvalitetne štampe, trajanje, fleksibilnost i ekonomsku operaciju, automatske štampačke mašine HPRT-a su idealno rješenje za široku hrpu industrija koje zahtevaju pouzdanu i preciznu kodiranje serije. Whether it's for food, drink or pharmaceutical, HPRT provides the technology to ensure that every product carries accurate, legible and durable printed MRP information, promoting consumer trust and enhancing brand reputation.


CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.