Šta je skener brodskih pasova i kako se primjenjuje u aerodromu?

2024-05-16 11:53

Šta je skener brodskih pasova?

Ulazak.png

Skenirač ulaznih prolaza je specijalizovan uređaj koji se koristi na aerodromu da pročitaju i potvrde informacije o putničkim prolazima. Ovi skeneri barkoda koriste kombinaciju optičkih i digitalnih tehnologija skeniranja kako bi brzo dekodirali podatke iz papira i mobilnih prolaza. Pomažu da garantuju jaku sigurnost i učinkovitost u procesu ulaska, ključno za sigurnost aviona.

Zašto aerodrome treba skeneri brodova?

1. Povećavanje bezbednosti avijacije

Provjeravajući autentičnost prolaza, ovi skeneri barkoda pomažu spriječiti nepovlašteni ulaz, osiguravajući da se samo legitimni putnici mogu ukrcati. To je vitalno za održavanje sigurnosti aviona i osiguranje sigurnog putovanja putnika.

2. Improving Boarding Efficiency

Skeniranici brodova doprinose racionalizaciji procesa ulaska, smanjenju dugih režima i èekanju vremena, tako poboljšavanju zadovoljstva putnika.

Aplikacije skeniranja brodskih prolaza

1. Na Vrata aerodroma

Na aerodromu.png.

Na vratima aerodroma, fizički skeneri barkoda se obično instaliraju na prikladnim lokacijama, povezani sa kompjuterima putem kablova podataka.

Kada se putnici odvezu, jednostavno moraju približiti skener, a zvuk zvuka potvrđuje skeniranje. Službenik aerodroma potom potvrđuje informacije o karti o njihovim kompjuterima.

HPRT P200 fiksni skener.png

HPRT P200 fizički skener, opremljen širokim uglom, unidirektivnim prozorom skeniranja i integrisan sa infracrvenim i svjetlosnim dvostrukim senzorima. It also features automatic sensing capabilities. Ovaj skener za ulazak na aerodrom brzo reagira i brzo pokrene, osiguravajući precizno i tačno priznanje barkoda.

HPRT P200 fiksni skener sa senzorom slikara.png

HPRT P200 funkcioniše svetlo belo osvjetljenje LED i inteligentni algoritam osvjetljenja. Nesnažno identifikuje širok raspon prolaza, od papirnih karta do mobilnih prolaza koji se pokazuju na pametnim i tabletama. Ova snažna skeniranja ostaje konsekventna čak i u izazovnim uvjetima svetla.

2. Na vrata aviona

Na Vrata aviona.png

Osim toga, na vrata aviona, zemljani osoblja može iskoristiti uređaje PDA za ponovno provjeriti informacije o putničkim prolazima, osiguravajući neprobojnu sigurnost.

HPRT M2 ruèno držanje PDA.png

The HPRT M2 handheld PDA streamlines the boarding process with its intuitive full-touchscreen design and a high-performance 2D imaging scanner. Efikasno dekodira razne šifre, uključujući one na papiru, QR kodove, PDF417, i mobilne prolaze, olakšavajući glatku i bezgrešnu verificiju.

Ova mala težina i prijenosna Android-a PDA drži podzemne osoblje uznemireno. Nakon brzog skeniranja, putničke informacije se jasno pokazuju na ekranu, eksperimentirajući verifikaciju.

Skenirač M2 mobilne ulazne prolaze slavi se dugoročnom baterijom s ultra-niskom potrošnjom energije, podržavajući brzu optužbu od 3 sata i do 15 dana operacije - idealno za rukovanje visokom prometnom okolišću.

HPRT je obavezan da pruži avijacijskoj industriji jake rešenja skeniranja barkoda kako bi poboljšala efikasnost i sigurnost. Naš različit portfel proizvoda uključuje fiksne i rukovne skenere, i terminale PDA-a, koji su potrebne za skeniranje različitih barkoda u svim sektorima aerodroma. Kontaktirajte nas danas da istražimo kako HPRT može povećati vaše operacije!

CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.