Ispitivanje Versatilnih aplikacija TTO štampača u modernom pakovanju

2024-02-20 16:31

U industrijskim i proizvodnim okruženjima linija proizvođa či suočavaju se sa značajnim potrebama za masom, brzom tiskanjem vremenskih kodova, serijskim brojevima i praćenjem barkoda ili QR kodova. Danas mnogi od njih izaberu TTO štampače, poznate po svojoj visokoj efikasnosti, prijateljstvu korisnika i koštanju efikasnosti, posebno u fleksibilnom pakiranju. Dakle, šta tačno može otisak TTO štampara, i šta koristi?

HPRT TTO printer.png

Šta mogu da štampaju TTO štampače?

Otisceri TTO koriste termalnu otisak da prenesu tintu sa ribona na supstratu kao fleksibilni film i etikete pakiranja.

Ova tehnologija je posebno efikasna na površinama koje su glatke, čiste i imaju određenu nivou otpora topline, koja osigurava optimalnu prijenos masti i priključenje. Zato zakrivljene površine poput konzerve i osjetljivih materijala poput pjene nisu kompatibilne s njom.

bating koding by TTO overprinting.png

Prećišćaci termalne prenošenja nude visoke rezolucije, jasne i trajne otiske i sposobne štampati:

1.ТекстUključujući imena proizvoda, serijske brojeve (SN/S/N), brojeve, datume isteka i vremenske kodove i informacije o tržištu. HPRT termalne prijenosne prenose mogu da štampaju na različitim fontima i veličinama, podržavajući višestruke jezike.

2.ГрафикаPoput logova, slika, dizajna i stolova poput lista sastojaka.

3.БаркодPokrivanje i 1D šifre, poput UPC i EAN, i 2D šifre, uključujući jasne i skandabilne QR kodove i DataMatrix. TTO štampači su iznimni u podršci tiskanja varijantnih sadržaja, što je važno za tačnu identifikaciju i efikasnu praćenje.

Kakve su aplikacije TTO štampača?

TTO štampači se lako prilagođavaju različitim formatima i materijalima pakiranja, uključujući fleksibilne filmove, folije i papirne etikete. Poznati za proizvodnju visoke rezolucije, jasnih i legibilnih otisaka, osiguravaju preciznu skeniranje barkoda i ispunjavanje regulatornih standarda, poboljšanje praćenosti.

U praksi, štampači TTO često su integrisani sa pakiranjima mašinama, zapeča ćenim mašinama, označavanjima mašinama i drugim povezanim opremom, osiguravajući glatki i efikasni tok rada. Oni se primjenjuju u raznim industrijama:

1. Proizvodnja hrane

snack Food.png

Idealno za pečenu robu, hranu za grickalice, hranu za ljubimce, mliječne proizvode, itd., štampači TTO su veoma profilni u kodiranju hrane na različitim medijima kao što su vrećice, vrećice, vrećice i omotnici, aluminijske hrane kao što su poklopci jogurta i etikete hrane. Informacije o kodiranju obično uključuju listu sastojaka proizvoda, činjenice hrane, datum proizvodnje, datum isteka, brojeve serije, šifre praćenja ili kodove QR.

2. Daily Chemicals

Consumer Goods.png

Koristi se za štampu na pakiranju kosmetike, proizvoda čišćenja i ostalih domaćih predmeta. Prećišćaci za termalno prenošenje dobro odgovaraju za sljedeće materijale pakiranja:

● Plastički film: Često se koristi za šampone, kondicionatore i druge tekuće proizvode.

● Laminati: Idealno za vrećice krema, lotiona i drugih proizvoda kože, kao što su žele za tuš i sapuni za ruke.

● Opkoljeni papiri: korišteni za zamotanje sapuna i drugo pakiranje na papiru.

● Fleksibilne folije: Ovaj materijal je dobro zapečaćen, posebno odgovarajući za kosmetike koje zahtevaju vodootporanu, nepotrebnu vlagu, i pakiranje otpornog oksidatacije, poput jednopakiranih maski lica.

3. Farmaceuticals

Važno je za štampanje brojeva serije, datuma proizvodnje i isteka, i praćenje barkoda na pakiranju lijekova, poput paketa štapića, fleksibilnih vrećica i polipaketa, osiguravajući ispunjavanje pravila zdravlja.

HPRT FC32 TTO preko ćišćaka.png

HPRT nudi različit raspon TTO (preko tiskanja termalnih prijenosa) štampačkih proizvoda raznim industrijskim korisnicima, s a maksimalnom širinom otisaka do 53mm, maksimalnom brzinom od 600mm/s.

Ove serijske kodne mašine mogu podnijeti kompleksni zahtjevi označavanja proizvoda i kodiranja, uključujući multijezički tekst, tiskanje varijantnih podataka poput jedinstvenih serijskih brojeva, visoke gustosti barkoda ili QR kodova, i detaljne informacije o proizvodima poput spisa sastojaka i hranjivih činjenica.

Poznati za njihovu pouzdanost i izdržljivost, štampači HPRT TTO dostavljaju minimalno smanjenje vremena i konsistentne funkcije pod industrijskim uvjetima.

HPRT TTO štampači pružaju i neprestano i neprestano modele, neprestano integrirane sa raznim proizvodnjom linijama i sistemima pakiranja. To uključuje:

● Vertikalne pakiranje strojeva: uglavnom se koristi za proizvode u granularnom ili prahu, poput zmija, začina i kafe.

● Horizontalne pakiranje mašine: Koristi se za pakiranje čvrstih stvari kao što su hrana i dnevne potrebe.

● Mašine za pakovanje jastuka: često za stvari kao što su slatkiše, biskvite i hleb, proizvode pakiranje jastuka oblika.

● Smanjite pakiranje strojeva: zamotanje proizvoda u filmu toplotnog psihijatra, koji se obično koristi za flaširano piće i kutirane proizvode.

● Автоматични маркетингови машини: За прилагане маркета на различnim формама контейнера.

● Zaključavanje mašina: Zaključavanje torbe za pakiranje ili kontejneri za osiguranje integriteta proizvoda.

Njihov prijateljski dizajn pojednostavlja operaciju i održavanje, uključujući intuitivne interfejse i jednostavno korištenje softvera za streamlinirane proizvodnje procesa.

Instalacija HPRT TTO štampača.png

HPRT je obavezan da pruži sveobuhvatnu potporu i uslugu nakon prodaje, osigurava dostupnost tehničke podrške i ključnih dijelova za održavanje i popravke. Ova posvećenost klijentima garantuje da vaše operacije rade glatko sa minimalnim spuštanjem vremena.

Pozivamo zainteresovanih proizvođača da nas kontaktiraju kako bi naša rešenja mogla poboljšati vašu proizvodnju efikasnost. Partner sa nama za besmisleno iskustvo i neovlačavajuću podršku, svaki korak puta.


CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.