Najveći 5 POS sistema za 2024. godine: Uhvatljiv pregled

2024-02-21 15:21

Sistem POS-a ili sistem prodaje integriše hardver i softver za kombinaciju računovođenja, upravljanja i finansijskih funkcija. To se široko koristi u raznim industrijama kao što su online i offline retail, večera, zabava, mobilne plaćanja, upravljanje inventarijama i analiza podataka prodaje. Danas su POS sistemi postali ključni alat u poslovnim operacijama. Sljedeće, istražimo karakteristike, koristi i primjene industrije za pet poznatih globalnih POS sistema.

pos system.png

Sistem ključara POS

● Razvojnik: Clover Network, Inc., USA

● Godina lansiranja: 2013

Clover je poznat američki registar novca POS-a koji nudi sveobuhvatljive biznis rešenja.

Ovaj sistem integriše funkcije kao što su operacije za registraciju novca, analize prodaje, upravljanje klijentima i upravljanje inventarijama. To obezbeđuje i rešenje stanice POS-a poput stanice Clover i mogućnosti mobilnog POS-a, uključujući Klver Flex i Clover Mini.

Ključ se primarno cilja mala do srednje veličine hrane i maloprodajnih poslova, poput kafića, brze hrane, barova, salona ljepote i malih supermarketa. Sa jasnim i jednostavnim interfejsom, Clover je lako koristiti i podržava različite metode plaćanja, osiguravajući glatko iskustvo korisnika.

Osim toga, Clover je vrlo prošireni, kompatibilan sa mnogim treæim programima za proširenu funkcionalnost. Na primjer, može integrirati program za kuhinju (KDS) kako bi efikasno upravljala naređenja u industriji hrane ili povezala se sa App OrderOut za prikladno obrađivanje naređenja.

Квадратни POS систем

Square POS System.png

● Razvojnik: Square, Inc., USA

● Година запуска: 2010

Nabavljen poznatom tržnom kompanijom u SAD-u, tržni POS sistem je dizajniran za male poslovne vlasnike i pojedinačne operacije.

Njena osnovna snaga je njegova jednostavnost, lakost upotrebe i fleksibilnost, omogućavajući malim poduzećima da lako upravljaju svakodnevnim transakcijama. Ono nudi sveobuhvatljive rešenja plaćanja, podršku kreditnih kartica, debitnih kartica i mobilne plaćanja za usklađenje različitih preferencija plaćanja.

Trgovinski tragovi i analiziraju prodavne podatke, pružajući uvid u trendove prodaje i preferencije klijenta. Ona takođe podržava generaciju elektronskih računa, olakšavajući klijentima i poslovnim poduzećima da zadrže transakcije.

Osim toga, kvadratni POS je kompatibilan sa različitim štampačima i skenerima barkoda, omogućavajući poduzeća da biraju po svojim potrebama.

Obično, kvadrat ne zahteva dugoročne ugovore, nudi veliku fleksibilnost, i uglavnom ne naplaćuje mjesečne ili godišnje naknade, zarađujući novac umesto transakcijske naknade. Ovaj model cena je posebno prikladan za male poduzeće sa ograničenim proračunima ili niskim obvezama transakcija.

Posebni POS sistem

Покупити POS систем.png

● Razvojnik: Shopify Inc., Kanada

● Godina lansiranja: 2013

Razvijene posebno za multikanalne trgovačke prodaje, Shopify POS bezgrešno integriše online i offline prodaje, omogućavajući trgovačke prodaje fleksivno u fizičkim trgovinama, internetskim trgovinama i platformama društvenih medija.

Uzimajući snažnu e-komerciju, Shopify POS nudi sveobuhvatne usluge od obrade plaćanja do upravljanja inventarijama.

Ona podržava različite metode plaćanja, uključujući gotovinu, kreditne kartice i e-novčanike, i nudi praćenje stvarnog vremena inventara kako bi osigurala konsekvenciju između podataka o internetu i offline dionicama, pomagala poduzećima efikasno upravljati inventarijama i smanjiti nedostatke. Njezina moćna analiza podataka i sposobnost izvještavanja omogućavaju poduzeæama da razumeju trende prodaje i ponašanje klijenata, optimizuju proizvode i strategije marketinga.

Podstreka Shopify POS je njegova visoka prilagodljivost i proširenost. Na primjer, poduzeća mogu lako dodati nove prodavne kanale kroz Shopify platformu, kao što su prodaje socijalnih medija i online tržišta, dok drže inventarne i redovne podatke sinhronizirane. Sistem takođe pruža bogatstvo aplikacija za personalizovane postavke i funkcionalne proširenje na temelju specifičnih poslovnih potreba.

Систем POS-а за светло-скорост Retail

u prodavnici butičke odjeće.png

● Razvojnik: Lightspeed POS Inc., Kanada

● Година запуска: не указана

Lightspeed Retail POS sistem je pripremljen za srednje do velikih maloprodajnih poduzeća, kao što su specijalne maloprodajne trgovine, prodavnice butičke odjeće, prodavnice kućne dekoracije i elektronske prodavnice.

Njegove glavne karakteristike uključuju izvrsne sposobnosti za upravljanje multiprodavnicama i fleksibilni sistem upravljanja inventorima, čineći ga idealnim za biznisme sa višestrukim lokacijama prodaje ili velikim volumom prodaje.

Podrška prodaje multikanala, Lightspeed Retail osigurava sinhronizaciju realnog vremena podataka i ujedinjenu upravljanje fizičkim trgovinama, internetskim trgovinama i mobilnim prodajema. Njezin veoma prilagodljiv interfejs i karakteristika omogućavaju poduzećama da postave lične postavke kako bi poboljšala operacionu efikasnost i iskustvo klijenta.

Osim toga, Lightspeed Retail nudi moćne alate analize podataka, pomažući poduzećima da duboko razumeju dinamiku prodaje, ponašanje klijenata i tržišne trende, tako donosimo tačnije odluke o inventuru i marketingu. Sistem uključuje i razne izveštajne šablone za finansijsku analizu i praćenje provedbe.

POS sustav

u restoranu.png

● Razvojnik: Toast, Inc., USA

● Godina lansiranja: 2013

Toast POS je sistem na oblaku poznat za svoj sveobuhvatan niz usluga, uključujući obradu plaćanja, upravljanje redovima, kuhinju i zadnje upravljanje uredom, upravljanje rezervacijom, usluge dostavljanja, upravljanje zaposlenicima i integrisane aktivnosti marketing a. Njegova oblačna priroda omogućava vlasnicima restorana da pristupe sistemu od bilo gde preko interneta, omogućavajući sinhronizaciju podataka i daljinskom upravljanju.

Prikladno za razne restorane, poput brze hrane, kafića, salona za sladoled, barove, pekare, prodavnice deserta i specijalne restorane poput sušijevih bara, može takođe lako podnijeti kompleksni naređenja za piće sa karakteristikama poput otvorenih tablica i raspodjeljenih računa.

HPRT prijenosni otisci recepta.png

Za postavke mobilne prodaje, poput kamiona hrane i mobilnih stakla, zajedno sa prijenosnim štampačima prijemnih računa omogućavaju brzu obradu i menu otisak.

HPRT nudi različit raspon kompjutera POS-a, od naprednih štampača prijema do visokopreciznih skenera barkoda, dizajniranih za bezgrešnu integraciju sa različitim POS-ovim sistemima. Specijaliziranje OEM/ODM usluga, potrebno nam je većina prilagođenja, osiguranje vaših poslovnih zahtjeva ispunjavanja sa preciznošću i kvalitetom. Još detalja, slobodno nas kontaktirajte.


CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.