Kako birati skener brokova knjiga za knjige i biblioteke

2024-04-02 17:28

U knjižnicama i bibliotekama, skeniranje barkoda je važan način za upravljanje knjigama i procese provjere. Using a book barcode scanner to scan ISBN or Code 39 barcodes links physical books to digital systems, facilitating cash transactions and book checkout.

Ovaj vodič će istražiti ključne faktore koje će razmotriti kada birate skener barkoda u biblioteci, cilj da vaša operacija bude učinkovitija.

1D ili 2D Barcode Scanner

Barkodski skeneri su široko kategorizirani na tipe 1D i 2D. Skener 1D barkoda primarno prepoznaje linearne barkode, poput UPC, EAN i ISBN barkoda. Ovi barkodi se uobičajeno koriste barkodni formati u knjigama i časopisima, obično nalaze na pozadini knjiga za identifikaciju knjiga.

knjižni barkodi.png

2D skeneri mogu pročitati i 1D i 2D šifre, uključujući PDF417, QR šifre, koji mogu čuvati dodatne informacije.

Kodovi za knjižnicu.png

Za osnovne potrebe skeniranja barkoda u knjizi, dosta je skeniranja ISBN. Similarly, in libraries, staff generally use barcode printers to print linear barcodes like Code 39, then adhere them to books for unique identification. Onda koriste skenere 1D barkoda da pročitaju ove etikete barkoda za cirkulaciju knjiga, uključujući kontrolu, povratku i obnovu.

Međutim, na računalu knjižnice možete očekivati više funkcija skenera novca. Trebalo bi pročitati kompleksnije 2D barkode poput kodova za mobilne plaće QR ili članstvene QR kodove kako bi olakšali proces provjere.

USB ili Bežični Barcode skener

USB-ov skener barkoda pruža stabilnu transmisiju podataka i obično se postavlja na brojači provjere, integrisan sa drugim kompjuterom POS-a za različite transakcije.

Međutim, vlasnici knjižnice i menadžeri biblioteka takođe moraju provoditi redovne provjere inventara koristeći skenere. Ovde je wireless skener prikladniji, omogućavajući skeniranje barkoda na pokretu.

HPRT N160BT 2D skener barkoda.png

Na primjer, skener HPRT N160BT 2D ručnog koda, s Bluetooth 5.0, nudi udaljenost prenošenja podataka do 100 metara u otvorenim područjima.

It also has a long scanning depth of field, for example, the reading depth of field for 3mil Code39 can reach 22cm. Ovaj wireless barcode skener za knjige je ideal za široku mobilnost u malim knjižnicama i bibliotekama.

Barkodska tehnologija

skeniranje oštećenih barkoda.png

Biblioteke često posuđuju knjige, što bi moglo dovesti do potencijalnog nosenja na knjižnim barkodima. Stoga, skeneri barkoda iz biblioteke moraju imati odličnu tehnologiju dekodiranja.

Preporučujemo skener koda Hanin N160BT QR, koji može brzo uhvatiti oštećene, izbjegavajuće i druge barkode kroz jedinstvenu kombinaciju hardware a i napredne tehnologije za dekodiranje.

Kompatibilnost

Sistemi upravljanja bibliotekom i knjižnicama dolaze u razne vrste, kao što su Sistemi upravljanja bibliotekom (LMS) i integrirani bibliotekskim sistemima (ILS). Oni rade na operativnim sistemima uključujući Windows, macOS i Linux.

When choosing a barcode scanner for books, it is important to consider your specific operating system to ensure compatibility.

HPRT N160BT skener kompatibilan sa višestrukim sistemima.png

HPRT N160BT skener barkoda podržava višestruke operacione sisteme i omogućava vrhunski LED baterijski indikator bar za prikladno praćenje nivoa baterija. Osim toga, to može biti povezano sa posebnim ponovnim skenerom za poboljšanje korisnosti.

HPRT N160BT skener sa ponovnom stijenom skenera.png

Pored ovih faktora, takođe morate razmotriti troškove skeniranja knjiga i da li je to lako iskoristiti.

HPRT je profesionalni skener barkoda i dobavljač uređaja PDA sa svojom fabrikom i proizvodnjom radionicom. Takođe pružamo skener OEM/ODM usluge za prilagodbu. Ako tražite odgovarajući skener barkoda ili trebate prilagođene proizvode, slobodno nas kontaktirajte.

CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.