Jednostavno označavanje svinja sa HPRT primjernim etiketom

2024-06-11 14:53

fabrike, fabrike proizvodnje i komercijalne zgrade svi trebaju jasnu etiketu cijevi za sigurnost, održavanje i operacionu efikasnost. Efektivno označavanje cijevi pomaže osoblju na lokaciji brzo identificirati sadržaj i pravac toka cijevi, locirati najbliže zatvorene ventile i efektivno smanjiti rizike. Danas preporučujemo HPRT Premijernog 4 inča termalnog prenošenja, pokazujući kako to jednostavlja proces označavanja cijevi.

etikete cijevi.png

Oznaèavanje svinja sa HPRT primjernim termalnim prenosima

Oznaèavanje svinja sa HPRT Prime na samo tri koraka!

Korak 1: priprema

Svinje, kao što su vode otpadne vode, prirodne gasne cijevi i vodoinstalne cijevi, često se izložavaju spoljašnjim uvjetima poput vetra, sunca, kiše i parne. Neke cevi, poput parnih cijevi, čak i izdržavaju visoke temperature. Ove teške okoline zahtevaju oznake cijevi sa izuzetnom trajanjem.

Za optimalno označavanje cjevi, koristite plastične filmske etikete sastavljene od vinila, poliestera ili PVC. Ovi materijali su savršeni za označavanje cijevi koje nose hemikalije i medije visoke temperature pošto su napravljeni da izdrže okolinu, izbegnu i štetu, i takođe nude toplinu i hemijski otpor.

Etikete sa živim bojama, poput crvenog, žutog i zelenog, posebno dobro rade da privuku pažnju na pitanje i manje rizika bezbednosti.

HPRT Prime thermal transfer printer.png

HPRT primjerni štampar za etiketu cijevi od 4 inča koristi tehnologiju štampanja termalne transfere. Kada se poveže sa odgovarajućim potrošačima ribona, može proizvesti tekst visoke definicije, ikone i obrasce na obloženom papiru, sintetičkom papiru i različitim etiketama cijevi, osiguravajući dugogodišnju trajnost.

HPRT Prime thermal transfer printer podržava varijante materijale etikete.png

Za označavanje cijevi, rebrone na osnovu sveina (RESIN) općenito se preferiraju zbog odličnog otpora na abraziji i koroziji.

Korak 2: dizajniranje etiketa svinja

Etikete svinja bi trebale uključiti ključne informacije, kao što su:

1.Ime tekuće tvariNa primer, prirodni gas, tečni naftni gas, hemikalije poput etilenglikola, otpadne vode itd. sadržaj etikete treba biti jasan i lako razumeti.

2.PutovanjeOčigledno ukazuje na smjer toka tvari kako bi izbjegao operacione greške i osigurao sigurnu proizvodnju.

3.Upozorenja sigurnostiNa osnovu karakteristike tvari u cijevi uključuju sigurnosne upozorenja poput visoke temperature, visoke pritiske i toksičnosti upozorenja osoblja i sprečavanja nesreća.

Kada dizajniramo etikete cijevi, preporučuje se koristiti veće veličine fonta i većih pisma za engleske znakove kako bi etikete bile primjetljivije. To brzo pomaže osobljama da identifikuju informacije o cijevima i poboljšaju učinkovitost rada.

HPRT Prime dolazi sa slobodnim programom za dizajn etiketa koja ima intuitivnu interfejsu, omogućavajući vam lagano stvoriti etikete i oznake ličnih cijevi.

pre dizajniranih šablona etiketa.png

Набелек шаблони.png

softver nudi razne pisme, ikone i simbole i uključuje preddizajnirane etikete za razne industrije, kao što su znakovi upozorenja, oznake otpada i etikete kabla, koje mogu brzo editirati i koristiti.

Korak 3: štampanje etiketa svinja

Kada vaš dizajn bude spreman, štampanje sa etiketom HPRT-a je jednostavno.

Ovaj štampar za markiranje teleportacije može da štampa brzinom do 8 ips, podržava 203 i 300 dpi rezolucije. To nudi maksimalnu širinu otisaka od 118 mm i dužinu do 2.286 mm (90in), ispunjavajući različite veličine i precizne zahteve za označavanje cijevi.

Osim toga, HPRT Prime može biti opremljen opcionalnim modulom rotarnog rezača, koji automatski i precizno smanjuje etikete cijevi čistim ivicama, eliminiše potrebu za ručnom operacijom i spašavanjem vremena i napora.

Aplikacije HPRT Prime Pipe etikete

HPRT Prime je moćni štampar označavanja cijevi, odgovarajući za višestruke industrije, uključujući:

u fabrici.png

● Industrijske objekte: fabrike, proizvodnja preduzeća, kemijska obrađivanja i rafinerije.

● Komercijalne zgrade: uredske zgrade, trgovinske centre.

● Javna infrastruktura: aerodrome, vlačne stanice.

● Medicinski objekti: bolnice i klinike.

● Kompanije za upotrebu: objekti za opskrbu vode, prirodne mreže za prenošenje benzina, elektrane.

● Industrija hrane i pića: biljke za obradu hrane, proizvođači pića, pivo.

● Laboratorije istraživanja i razvoja: hemijske istraživačke laboratorije, istraživačke laboratorije.

HPRT prime Pipe etiketa je korisnički, efikasno i pouzdano rješenje za sve potrebe označavanja cijevi. To vam olako pomaže da stvorite standardne etikete cijevi, koji doprinose sigurnom i efikasnom proizvodnjom okruženju. Za većinu kupovina i prilagodbu OEM-a, molim vas, kontaktirajte nas!

CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.