Top 5 POS Hardware za poboljšanje Retail i Restorana u 2024. godini

2024-02-11 22:21

Koji je POS hardver? POS hardver je sva fizička oprema koja je potrebna da završi prodaju. Uzmite, na primer, trgovinu čaja, gde osoblje naređuje korištenjem dvostrukog ekrana integriranog dodirnog ekrana POS terminal a. Plaćate sa svojim telefonom, skener za računalni brod pročita QR kodiranje za elektronsku plaću, i štampar za računale izvlači detaljnu listu vašeg reda čaja.

Hardware za pos sistem.png

Sva oprema POS-a i periferalna pomoć brzo i efikasno procesiraju plaćanja klijenata. Važno je shvatiti funkciju svakog komada POS hardwarea. Ovaj članak će predstaviti različite vrste aparata i detalja POS sistema i funkciju svakog komada u malopravnim i restoranskim nastavama.

Обједнако POS hardваре и оборудвање

1. POS Terminal

POS terminalni hardver je podrška bilo kojeg komercijalnog seta. Razmislite o tome kao komandni centar, gde se svaka transakcija obrađuje.

U velikim supermarketima, ljekarnicama ili književnim trgovinama se široko koriste stanični terminalni strojevi POS-a. Ovi terminali su često sve u jednom uređaju, obično uključujući roban dizajn kako bi se podržao transakcije sa visokim volumom, sa integriranim ekranima, tastaturama i često, izgrađenim tiskarima prijema.

Napredak u mobilnoj tehnologiji štampanja doveo je do širokog usvajanja mobilnih POS terminala, posebno u restoranu i industriji hrane.

tablete pos hardware.png

Na primjer, u zauzetim restoranima, mušterija mogu staviti naređenja direktno kroz iPad POS terminale na svojim stolovima, ili konobari koriste Android-ske terminale POS-a za odmah uzimanje naređenja i naređenje recepta, povećavajući i brzinu usluga i efikasnost.

2. Registar novca

Registar novca je vitalna pristupnica POS-a dizajnirana za sigurno upravljanje novcem tokom transakcija. Obièno integriše bezobrazno sa tradicionalnim stationalnim terminalima, a to se često koristi u prodavnicama, supermarketima i drugim trgovinama.

Kada se prodaje, POS softver šalje signal u ladicu za gotovinu da se otvori, omogućavajući sigurnu rukovanje gotovine od mušterija. U praksi, ova oprema za POS je često povezana sa štampačom prijema.

Uzmite, na primer, HPRT TP80N registrirajući štampač gotovine, samo ga povezite sa registriranjem gotovine sa interfejsom sa ladicama gotovine, i jednostavno napravite neke postavke da otvorite ladicu gotovine prije štampanja recepta.

Za još detalja, molim vas posjetite kako da postavite štampar za registraciju novca.

3. Èitaè kartica

Èitaè kartica.png

Klijenti odlučuju za debit ili kreditne kartice za svoje transakcije zbog prikladnosti i učinkovitosti beskorisnih plaćanja. Čitač kartica je važan alat za transakcije bez keša. Može podržati razne vrste kartica, poput debit a i kreditnih kartica sa magnetnim linijama, EMV čipske kartice za dodatnu sigurnost, i karte koje su omogućile NFC-u, koje su spremni za širok niz metoda plaćanja klijenata.

4. Skener Barcode

U postavkama POS terminala, skeneri barkoda primarno služe dve ključne funkcije: skeniranje barkoda proizvoda za identifikaciju i preuzimanje cena, skeniranje QR kodova ili barkoda za mobilne plaće.

skener barkoda.png

Mnogi poduzetnici su prihvatili stanične skenere barkoda, omogućavajući mušterijama da skeniraju QR kodove na svojim pametnim telefonima za provjeru samooslužbe, tako da ubrzavaju proces plaćanja.

I velike supermarkete i prodavnice trgovine često koriste skenere barkoda. Ovi kompjuteri POS-a koji se povezuju sa POS terminalom putem USB-a ili Bluetootha, streamliniraju upravljanje inventarijama i omogućavaju brze provjere, pružajući glatku transakciju roba i plaćanja.

5. Принтера приема

U svakoj poslovnoj transakciji, računi su ključni, pokazuju detalje transakcije i služe kao ključni dokaz za obe strane. Dakle, štampar prijema POS postaje ključni deo kompjutera POS-a.

HPRT recept printer.png

Zavisi od odabranog sistema POS-a, vrsta štampanja prijema može značajno promijeniti. Postoje napravljeni štampači prijema za integrisane touchscreen sisteme, kioske za provjeru samooslužbe na supermarketima, štampači prijema POS za radne tačke prodaje na desktopu i štampači za mobilne prijeme za fleksibilne transakcije na pokretu.

HPRT je pouzdan Kineski dobavljač prozora, iOS i Android POS hardver i periferale, posebno visokog primača recepta. Naši otisci POS široko se koriste u malopravnim i hraničnim industrijama, kao što su namirnice, supermarketi, prodavnice odjeće, butike, brzi hranični restorani, kafanske trgovine, knjižnice.

● Naš TP808 je versatilni tiskar termalnih recepta za mnoge aplikacije, kao što su u kiosku za samooslužbu velikih supermarketa, i kao štampar POS za desktop u trgovinama.

TP808 recept printer.png

Naš TP809, kao visokog štampača prijema POS, slavi se elegantnom i stilnom dizajnu, nudi odličnu trajnost i stabilnost. Obično se koristi u prodavnicama butika i restoranima.

TP809 recept printer.png

TP809 pos recept printer.png

Takoðe nudimo i kuhinjski štampar KP806 PLUS, posebno dizajniran za visoko ulje i buku okolinu kuhinja i restorana. U njemu se nalazi višestruka zaštita i upozorenja za pomoć kuhinjskim osobljama u sprečavanju propuštenih naređenja i osiguravanju sinhronizacije sa informacijama pred kućama.

Kao originalni proizvođa č, HPRT nudi širok raspon kompleksa POS-a, uključujući štampače prijema i skenere barkoda. Takođe pružamo većinu usluga OEM-a i ODM-a za prilagodbu u ispunjavanju vaših jedinstvenih zahteva POS-a. Slobodno nas kontaktirajte za detalje.


CONTACT
We use cookies on our website to give you the very best user experience. By using this site, you agree to its use of cookies.

Pošaljite istragu

Pošaljite istragu

    Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

  • Molim vas, popunite vrstu zahteva.
  • Molim te, popuni svoje ime.
  • Molim vas, napunite svoj e-mail.
  • Molim vas, ispunite sadržaj istrage.